Om de Noordkaper 31C Kanoet te kunnen huren dient u over voldoende zeilervaring te beschikken.  De Kanoet is geschikt voor maximaal 4 personen (3 vaste kooien en 1 op de bank). De zeilboot is volledig uitgerust voor langere tijd aan boord en beschikt over veel comfort zoals een elektrisch toilet, oven, verwarming, etc.  Ook het veiligheidsniveau is hoog zoals dat alle zeilen vanuit de kuip bedienbaar en te reven zijn, er is AIS aan boord en een reddingsvlot voor 4 personen. Voor de volledige uitrusting klik je boven in het menu op “De Kanoet”.

De huurperiodes gaan per volledige week van zaterdag tot zaterdag. Weekend en midweek huur zijn niet mogelijk.

De Kanoet is goed verzekerd met een eigen risico van 350 euro (als borg vooraf te voldoen). Het vaargebied zijn de Nederlandse binnenwateren, Nederlandse en Duitse Wadden, Belgische, Nederlandse en Duitse kustwateren van de Noordzee tot 5 zeemijlen uit de kust van het vasteland en de eilanden: alleen als de weersomstandigheden het varen toelaten (de windverwachting op het moment van uitvaren is niet boven windkracht 5 Beaufort). Helgoland is standaard niet meeverzekerd maar kan op verzoek en bijbetaling wel meeverzekerd worden.

Tijdens de start op zaterdag wordt voldoende tijd genomen om alles uit te leggen en vragen te beantwoorden. Vooraf is het mogelijk het boordboek in te zien en diverse instructie video’s te bekijken. Dit is allemaal gericht op het gebruik van de boot. Zeilervaring en navigatiekennis moet al eerder opgedaan zijn. In overleg is het ook mogelijk om enkele dagen instructie te krijgen op het Wad indien alleen zeilervaring binnenwateren/IJsselmeer aanwezig is. Daarna kunt u zelfstandig gaan Wadscharrelen.

Klik hier om direct te reserveren!

En klik hier voor meer informatie over de Kanoet.